Pentru o lume mai bună…

pentru o lume mai buna

Trăim într-o lume înconjurată de lucruri bune şi de lucruri mai puţin bune. Evit să spun că lucrurile mai puţin bune sunt lucruri neapărat rele. Menţionez acest aspect deoarece din aceste lucruri mai puţin bune – chiar dacă suferim din cauza lor – întotdeauna avem ceva de învăţat.

Viaţa ne oferă ocazia de a cunoaşte multe persoane, diferite locuri şi multe altele, dar nu în ultimul rând, viaţa ne oferă şansa de a ne “gestiona” propriul nostru suflet. În sufletul nostru se ascund două animale: un animal bun, blând, iubitor şi un animal fioros, care doreşte întotdeauna să facă doar rău. Noi singuri alegem ce animal dorim să-l hrănim.

Confucius zicea: “Nu te plânge de zăpada de pe acoperişul vecinului, când pragul de la uşa propriei tale case este murdar”. De ce trebuie să vedem numai răul, partea negativă dintr-o persoană?  Indiferent ce face, vom găsi părţile negative, acele lucruri, care, pentru persoana în cauză sunt lipsite de încredere şi demoralizatoare. Nimeni nu s-a născut perfect, nimeni dintre noi nu avem dreptul de a judeca o persoană. Ştim prea bine că numai şi numai Dumnezeu are acest drept.

Nu trebuie să uitam că numele unei persoane este pentru cel în cauză, cel mai dulce si mai important  sunet. Trebuie să ascultăm oamenii, să-i încurajăm să vorbească despre ei înşişi. Chiar dacă ni se pare că persoana greşeşte, să dăm dovadă de respect faţă de opiniile sale. Niciodată să nu spunem: “Te înşeli!”. Să nu criticăm, să nu condamnăm şi să nu ne plângem niciodată. În loc de a-i condamna pe oameni, să încercăm să-i înţelegem. Să încercăm să ne dăm seama de ce fac ceea ce fac. Această atitudine este mult mai interesantă decât critica, ea stârneşte compasiune, toleranţă şi bunătate.

Să încercăm să facem în aşa fel încât greşeala să pară uşor de corectat. Dacă îndepărtăm oamenii din cauza micilor lor greşeli, vom rămâne singuri pentru totdeauna…Să judecăm mai puţin şi SĂ IUBIM MAI MULT!

Modalităţile de a scoate ceea ce este mai bun dintr-o persoană sunt aprecierea şi încurajarea. Să lasăm de-o parte toate răutăţile, invidia, egoismul, nervii, înjurăturile…Ele nu îşi au loc în viaţa noastră.

Fiecare persoană e frumoasă în felul ei, are lucruri pozitive şi e capabilă să facă bine, numai să dorească să facă acel bine…Un zâmbet dăruit din inimă unei persoane, cu siguranţă va produce un alt zâmbet pe chipul persoanei care l-a primit. Acea persoană va zâmbi din inimă unei alte persoane, aşa vom vedea un pic mai mulţi oameni fericiţi. Totul din “cauza” unui mic zâmbet, dar cu o condiţie: să fie dăruit din inimă.

Cineva spunea cândva: A le şti pe toate, înseamnă a le ierta pe toate. Dumnezeu Însuşi nu intenţionează să judece un om înainte de sfârşitul zilelor acestuia.

De ce tu şi cu mine, să procedăm ALTFEL??

foto

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s